Her vil komme gode opskrifter på alt muligt, og som er prøvesmagt ved foreningens arrangementer

Martskage: Bedstefars skæg

  • 400 g hvedemel
  • 250 g smør eller margarine
  • 300 g sukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 4 æggeblommer
  • 2½ dl mælk, (evt, saft af en appelsin + mælk for resten)

Fyld:

  • Ca 200 g abrikosmarmelade

Marengs:

  • 250 g sukker
  • 4 pasteuriserede æggehvider
  • 1 dl kokosmel

1. Blødgør fedtstoffet og rør det godt sammen med sukkeret.

2. Tilsæt æggeblommerne - en ad gangen.

3. Bland bagepulver og mel sammen og tilsæt det sammen med mælken. Rør til dejen er ensartet.

4. Kom dejen i en bradepande med bagepapir (ca. 25 x 35 cm).

Bagetid:
Ca. 25 min. på den midterste rille i en 190ºC forvarmet ovn 

Mens kagen bager laves fyldet.

5. Pisk æggehvider stive og tilsæt sukker lidt ad gangen til en tyk marengs. Vend kokosmel i.

6. Smør marmelade på den varme kage og fordel marengsen over fyldet. 

7. Bag straks kagen færdig ved 150 gr varmluft i ca. 15 min. til marengsen er sprød.

 

 

 

Søs' UFO-kage

250 gr smeltet margarine

800 gr sukker røres rigtig godt sammen

Heri blandes

800 gr hvedemel

8 tsk. kanel

4 tsk. natron

1 l kærnemælk

Bages i stor bradepande 175 gr i 30-40 min

Glasur:

75 gr. smeltet margarine/smør

350 gr flourmelis

4 tsk. vanillesukker

1 1/2 spsk kakao

ca. 4 spsk. kogende vand.

Glasuren hældes over kagen, når den er kølet af.

August- Squashkage

3Æg 

2.5dl.flyd. Margarine

350 g sukker  piskes godt og længe

350gramSquash , revet

300gramHvedemel 

0.25tsk.Bagepulver 

2tsk.Natron 

1tsk.Salt 

2tsk.Vanillesukker 

3tsk.Kanel, stødt  blandes i  

Kommes i bradepande 200 grader ca 1 time  afkøles helt

Osteglasur: 

100gramFlødeost, naturel 

100 g smør

100gramFlormelis 

2 spsk citronsaft

2tsk.Vanillesukker
Alt blandes og piskes godt sammen. Smøres ud over kagen. Meget svampet og smumf😇

September-æbletærte (Anne Marie)

2 æg
180 gr sukker
100 g smeltet smør
120 g hvedemel

3 æbler

30 g usmuttede mandler
1 ss sukker

  1. Pisk æg og sukker godt sammen. Tilsæt smeltet smør og mel. Rør dejen sammmen og bred den ud i en smurt og raspdrysset tærteform 26 cm diameter.
  2. Skræl æblerne, skær dem i tynde både og sæt dem i dejen.
  3. Drys med hakkede mandler og sukker. Bages på nederste rille 200 gr alm. ovn ca 30 min.
  4. Serveres med flødeskum, creme fraiche eller softice 🤪

Aprilkage: Søs' drømmekage (stor bradepande)

6 æg

600 gr. sukker piskes godt sammen

500 g. mel

2 breve bagepulver blandes i.

4 dl. mælk

250 g. margarine

4 tsk. vanille koges sammen i en gryde og blandes i dejen

Bager 20-25 min. 200 gr.

Knas til toppen:

1dl. mælk

250 gr margarine

500 gr. mærkt farin

4 dl. kokosmel

Alt smeltes sammen i en gryde, kommes ovenpå og bages videre 3-5 min. ved 200 gr.

 

Fantastisk maraton-chokolade-squashkage 

  • 250 g smør lavet af fløde fra en kageglad ko
  • 350 g sukker
  • 2 tsk vanillesukker
  • 1 tsk. natron
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 2 store æg fra en hensigtsmæssig høne
  • 1 dl. yoghurt naturel
  • 300 g mel
  • 50 g kakao
  • 350 g groftrevet squash
  • 150 g grofthakk. chokolade
  • plus 50 g hvid chokolade til at rive over kagen efter bagning

Tænd ovnen på 190 gr.

Skær dit smør i grove tern. Læg det i en røreskål med sukker, vanille, natron og bagepulver. Pisk det sammen.

Tilsæt æg og yoghurt. Pisk godt.

I med mel, kakao, squash og chokolade. Rør hurtigt dejen sammen.

Hæld dejen i formen, fordel den jævnt. Bag kagen 30-45 min, afhængig af ovn og formens størrelse, til den er bagt.

Riv 50 g hvid chokolade over den varme kage. Køl af og SPIS😋 af hjertens lyst.

Det er en megasund kage, både kakaobønner og squash!

 

Generalforsamlingslagkage med flødeskum.

Lagkagebunde:

  • 3 æg
  • 125 g sukker
  • 1 spsk vand
  • 50 g hvedemel
  • 50 g kartoffelmel
  • 1/2 tsk hjortetaksalt

Æggene piskes luftige med sukker.

Vandet piskes i

Mel og hj.taksalt vendes i (sigtes - husk det!!)

Bages straks i 3 lagkageforme, 5 min ved 225 gr.

 

Lagkagecreme

  • 2 æg
  • 2 spsk sukker
  • 1 spsk maizena eller hvedemel
  • 2 1/2 dl mælk
  • 1/2 tsk vanillesukker

Hindbærmarmelade 6-8 spsk

Makroner: 6-10 stk knuste

Glasur:

  • 2 dl flourmelis
  • 2 spsk kakao2 spsk kogende vand
  • 2 spsk. smeltet smør eller flyd. margarine

Krymmel, evt.

Flødeskum af 2 dl piskefløde

 

Lagkagen lægges sammen, gerne dagen før:

Smør creme på de 2 bunder.

Herpå marmelade og knuste makroner.

Læg dem sammen og kom glasur mm på øverste bund.

Pynt med flødeskum eller server i en skål ved siden af.

Ananas Up-side-down-kage

2 æg

125 g sukker

125 g mel

1 1/2 tsk bagepulver

3/4 dl mælk

40 g smeltet margarine

1 dåse ananas i skiver

Æg og sukker piskes godt. Mel og bagepulver vendes i og til sidst mælk og smeltet marg. 

Tærteform smøres godt med smeltet marg. og lidt sukker drysses på. Ananassen lægges på, dejen ovenpå.

Bager 30 min 175 gr. Afkøles og vendes ud, så ananassen kommer øverst.

Serveres med cr. fraiche eller flødeskum.